Import - Snelstart Databasekoppeling (MDF)

U kunt deze koppeling gebruiken om direct op een Snelstart 12 database te koppelen, u heeft daar wel Visionplanner versie 3.22 of hoger nodig.

Met Import - Snelstart gateway kunt u online, lokaal en netwerk administraies inlezen.

Gebruikt u Snelstart met een MS Access database (MDB bestanden) dan kunt u die importeren via Snelstart Databasekoppeling (MDB)

Gebruikt u een oudere versie van Snelstart of een versie met een met SQL server gebruik dan Snelstart Databasekoppeling (SQL)


Verbinding instellen

U opent de connectie instellingen via het knopje achter administratie en kiest vervolgens uit het menu 'Selecteer'. U kunt dan het MDF bestand van uw administratie kiezen. U dient Snelstart op uw computer geïnstalleerd te hebben om deze koppeling te laten werken. 


Opties 

Nadat uw verbinding is gemaakt kunt u nog een aantal opties instellen. U doet dit ook via het knopje achter 'Administratie' en vervolgens "Opties". Er kan gekozen worden om de administratie op maanden of weken te importeren, en er kan gekozen worden of de kostenplaatsen in de import meegenomen worden.

Aan de opties in het onderste vak hoeft u normaal gesproken geen wijzigingen aan te brengen. Soms kan de performance van de verbinding verbeterd worden door andere keuzen te maken. Is dat noodzakelijk dan zal uw systeembeheerder u daar eventueel mee kunnen helpen.


De optie Gegevens cumulatief / als stand importeren maakt het mogelijk om zonder de gehele historie te koppelen de juiste data (beginbalans) in te lezen. Dit heeft als voordeel dat als er periode in Visionplanner zijn dichtgezet, maar er wordt toch nog geboekt in deze perioden, deze boekingen in de eerst volgende periode wel worden meegenomen in de telling. 

Op deze manier zullen de waarden blijven aansluiten met de waarde uit de database. De import zal iets langzamer kunnen zijn als u deze optie aanzet.


Importeren

U kunt de perioden en rekeningen in uw administratie volgens de standaard Visionplanner importprocedure kiezen. In de hulpfunctie (F1) van het programma of de handleiding van Visionplanner kunt u daar meer informatie over vinden. De handleiding kunt u downloaden vanaf deze pagina.


Als u beschikt over de module QueryManager dan kunt u met deze koppeling vanuit het Financieel overzicht en de tabellen in de dashboards doorzoomen op de in de database opgeslagen transacties. Daarnaast kunt u dan gebruik maken pm zelf samengestelde overzichten (middels query's) uit uw database rapporteren.