Import - SQL Server database

U kunt deze koppeling gebruiken om direct op een willekeurige Microsoft SQL Server database te koppelen. Hiermee kan er geïmporteerd worden uit een database welke niet bij Visionplanner bekend is. Voor veel administratiepakketten is een speciale koppeling aanwezig. Vaak zal deze sneller en efficiënter zijn dan een zelf gebouwde koppeling. Visionplanner kan op de zelfgemaakte koppelingen natuurlijk geen ondersteuning geven.

Ook kan de Query Manager gebruikt worden voor elke op deze manier toegankelijk gemaakte database, ook als er niet geïmporteerd wordt uit de database.

Verbinding maken 

Natuurlijk zal uw toepassing rechten moeten hebben om verbinding met de database te maken. U opent de verbindings instellingen via de knop 'Administratie' en kiest vervolgens uit het menu 'Selecteer'. U moet de servernaam en de database erop selecteren of ingeven. Mogelijk moet u ook inloggevens opgeven. 

 

Wanneer u op de 'Test' knop drukt zal Visionplanner specifieke informatie over het probleem bij uw verbinding geven. Voor meer informatie over problemen bij het verbinden met de server: Aanmaken van SQL server gebruiker

Import Query instellen 

Voor de rest werkt deze koppeling exact gelijk als de Algemene Directe Databasekoppeling meer informatie over het ingeven van een selectie en het gebruik ervan kunt u daar vinden.

 

Als u beschikt over de module Query Manager dan kunt u met deze koppeling tabellen en grafieken uit uw eigen database rapporteren middels zelf samengestelde databasequery's.