Drivers

Microsoft SQL Server

Voor sommige imports moet u verbinding maken met een Microsoft SQL Server. De drivers die daarvoor nodig zijn zijn op de meeste Windows computers standaard aanwezig. In sommige gevallen is dat niet zo. Wanneer u bij de ODBC divers niet de driver 'Sqlserver Native Client 11.0' ziet staan kunt u niet alle SQL servers benaderen. U kunt dan een van de volgende drivers installeren:

Deze drivers zijn ook vanaf de Microsoft site te downloaden

Visual FoxPro driver

Voor verbinding met een sommige databases dient u de Visual FoxPro driver op uw computer geïnstalleerd te hebben.  Wanneer uw een DBC bestand hebt geselecteerd en ondanks dat kunt u geen gegevens ophalen uit de database kan het zijn dat deze driver ontbreekt op uw computer. Kunt u wel de perioden ophalen, maar het koppelbestand niet bewerken dan ligt dat natuurlijk niet aan de driver.

Om de driver te installeren kunt u deze hier downloaden en installeren: VFPODBC.msi

Hiervoor zijn beheerders rechten nodig op uw computer. Welke driver werkt voor uw computer hangt af van een aantal factoren, Meer informatie (engels). Wilt u een andere driver gebruiken dan kunt u ook zoeken op de site van Microsoft naar "Microsoft OLE DB Provider for Visual FoxPro 9.0". Gebruikt u nog XP dan kun kunt u alternatief eventueel vfpoledb.exe proberen, deze werkt via de Visual FoxPro OleDB Provider, om deze te kunnen gebruiken in Visionplanner bij bijvoorbeeld de Accountview Databasekoppeling moet u de 'Geavanceerde selectie' aanzetten.