Visionplanner Connector gebruiken

In sommige gevallen is het administratie pakket waar Visionplanner de cijfers uit moet halen niet bereikbaar vanaf de computer waar Visionplanner op staat. In dat geval kunnen op de volgende manieren alsnog cijfers uit de administratie in Visionplanner gezet worden:

  1. Handmatig de cijfers invoeren in Visionplanner (via Aktuele cijfers - Bewerken)
  2. De cijfers uit de administratie exporteren en het bestand overzetten op de computer met Visionplanner
  3. De Visionplanner connector gebruiken

Optie 2 wordt veel gebruikt, maar heel enkele nadelen. De meeste pakketten kunnen alleen cijfers van één periode in een bestand exporteren. Dat betekend veel werk als er cijfers van meerdere perioden voor meerdere administraties moeten worden ingelezen.

De Visionplanner Connector

Handiger is het vaak om de Visionplanner Connector te gebruiken. Voor de veel gebruikte administratiepakketten is een databasekoppeling aanwezig waarmee de cijfers van alle perioden in één keer kunnen worden ingelezen.

De Visionplanner connector is een programma welke op het systeem geinstalleert kan worden waarop de administratie aanwezig is. Het installatie programma in beschikbaar via de onderstaande link:

 


Voor deze installatie is geen licentie nodig. De aangemaakte bestanden kunnen wel alleen in een versie van Visionplanner met licentie worden ingelezen. Na de installatie kan een koppeling worden ingesteld en kunnen de over te zetten perioden worden geselecteerd. Er kan ervoor worden gekozen om de cijfers op te slaan in een bestand, of te kopieren naar Visionplanner online. Heeft u geen abonnement voor Visionplanner Online sla het bestand dan op en verstuur het naar de persoon met Visionplanner. Die kan kiezen voor de import 'Visionplanner connectorfile' en het bestand vervolgens inlezen.